selamün aleyküm canlar
bu gün sizler afyona özgü bir yemegin tarifini vermek istiyorum
ne kadar güzel yapmadigimi ve hala denk düsüremedigimi düsünsemde yapmaya devam ediyor ve severek ve bir patlican asigi olarak devamli yapip tüketiyorum
bu yemegi kardesim sanki bir afyonluymuscasina okadar güzel yaparki kiskanirim..
en son ondan ögrendigim sekli ile sizlere aktariyorum . laf aramizda korkumdan hala ona hic pisirmedim :) aslinda onun onayini almadan yayinlamamak gerek ama lezzet güzel oldugundan dolayi dayanamadim . galiba oldu bu sefer cesaretim birazcikda ondan :D
malzeme
5 adet kemer patlicani
500 gr dana kusbasi (iri ) dogranmis
1 adet domates
patlicanlari kizartmak icin sivi yag
tuz
bol karabiber
yapilisi
patlicanlari alacali soyup ortalarindan kesmeden dört parmak olacak sekilde uzunlamasina kesip tuzlu suda biraz bekletin yikayip kurlayin. kizgin yagda her tarafini kizartin kagit havlu üzerinde bekletip fazla yagini aldirin .
Diger tarafta mümkünse düdüklü tencerede kusbasi etlerinizi biraz sivi yaginda iyice kavrun .
kavrulan etlere tuz bol karabiber ekleyin. kizarttiginiz patlicanlari etler altta kalacak sekilde dizin en üste bir adet domatesi ortadan ikiye bölüp yemegin ortasina koyun yarim cay bardagi sicak suyu koyup düdüklünün agzini kapatin yaklasik 30 dakika pisirin .
kardesim bu yemeginin özelligi eti ne kadar kavrulursa o derece güzel oluyor dedi .
yaninda pide yada pilav
duanizda unutmayin beni
görüntü muhtesem tadida eminim öyledir canim benim
YanıtlaSil