malzeme
2 su bardagi pirinc
6 su bardagi su
1 corba kasigi kus üzümü
... 1 corba kasigi dolmalik fistik
1 corba kasigi patates nisastasi
1,5 su bardagi toz seker
yarim kahve kasigi safran
safrani eritmek icin 1 kahve fincani sicak su
1 corba kasigi gül suyu
yapilisi
safrani sicak suda eritin
bir tencereye 6-7 su bardagi su koyup kaynatin pirinci yikayip icine koyun .yumsayincaya kadar pisirin .
nisastayi bir su bardagi su ile ezerek pirinclere ilave edin
safrani gülsuyunu sekeri de koyup bir iki tasim kaynatin .
zerdeyi kaselere bosaltin kusüzümü fistikla süsleyin soguyunca servis yapin
afiyet olsun
bu tarif leman cilizogluna aiittir
hmmm daha işten yeni geldim canım,ve harika tatlıularını gördüm bir tane yiyebilirmiyim?,
YanıtlaSilellerine sağlık dularım seninle,senin dualarına da ben talim seviliyorsun...
Rengi bile öyle güzel ki :)
YanıtlaSilGel beni ye diyor sanki:)
Ellerine sağlık canım.
Afiyetle.
hiç yemedim desem ama tadını çok merak etmişimdir.çok güzel gözüküyor.ellerine sağlık canım.sevgiler...
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor canım ellerine sağlık..Eskiden benim memleketin düğün yemeklerinde mutlaka olurdu.Sadece safran yerine gül suyu konurdu...Bir kaseyi alayım lütfen :)
YanıtlaSilhos geldin canem
Silunutulan tatlardan zerde ben cok severim .
ama su safranin fiyati yokmu galiba ondan unutulmaya yüz tutuyor bu tat
özlemle kucakladim seni burda görmek cok güzel