firinda kizartma cok hafif bir tat
birde mutfagin heryeri kizartma kokusu olmamasi cok hosuma gidiyor .
gerekli malzeme
3 adet patlican
2 adet kabak
500 gr yesil biber
1 kutu konserve dogranmis domates yada 3 adet kabuklari soyulmus dogranmis taze domates
kizartmak icin sivi yag
tuz karabiber
iki dis sarimsak
üzerine gezdirmek icin bir miktar zeytinyag
öncelikle tüm sebzeleri yikayip kurlayin .
patlicanlari alcali soyup ortadan sonrada iki parmak kalinliginda dograyin
kabaklari yuvarlak kesin biberleri de iki parmak kalinliginda dograyin
firina girebilecek bir kaba kabaklari biberleri karistirarak koyun
yalnizca patlicanlari sivi yagda bir miktar kizartin ve kabinizin icindeki malzemeye ekleyin üzerine domatesi ilave edin
sarimsaklari dograyin serpistirin
tuz karabiber ve yarim su bardagi sicak su koyup alu folye ile üzerini kapatin .
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 30-40 dakika pisirin
pisirmenin 25 dakikasindan itibaren alu folyeyi alin soguyunca üzerine bir miktar hakiki zeytinyag gezdirin ve sarimsakli yogurt ile servis yapin
afiyet olsun ...
ılgınc ve canım cok cektı gecenın bu saatınde
YanıtlaSilıns deneyecegım guzel gorunuyor....
YanıtlaSil